SENZACIONALAN PREOKRET U REŽIJI HAZARDA: Real Madrid s igračem manje gubio u produžetku pa slavio, sumnjive odluke sudije iznervirale domaćina (VIDEO)

Real Madrid je nakon produžetaka pobijedio Elche na gostovanju i tako se plasirao u četvrtfinale Kupa Kralja, a ekipa Carla Ancelottija imala je igrača manje.

  • Sport

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 0

Real Madrid je u prvom poluvremenu imao nešto više loptu u svom posjetu i kreirao je više šansi, međutim nisu bili previše opasni po domaćina i prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka. I drugi dio utakmice je slično počeo i dugo se čekalo na pravu šansu.

Casemiro je prijetio u 77. minuti, ali je golman Axel Werner sjajno odbranio njegov udarac. Samo minutu poslije bilo je opasno pred golom Elchea, ali jedan pas Viniciusa Juniora odbrana domaćih je presjekla. Udarac Brazilca u 82. minuti lagano je odbranio Werner.

Nije do kraja regularnih 90 minuta bilo promjene rezultata i otišlo se u produžetke.  Marcelo je u 102. minuti dobio crveni karton i Real je ostao sa igračem manje, a samo minutu poslije Gonzalo Verdu je doveo Elche u prednost od 1:0.

Činilo se da će Kraljevski klub teško doći do prolaska dalje, ali u 108. minuti Isco je poravnao rezultat. Tada na scenu stupa glavni arbitar utakmice sa nekoliko kontroverznih odluka kojima je oštetio Elche. Sedam minuta poslije Eden Hazard je pogodio za potpuni preokret i Real je tako došao do pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...