KANTONALNI SUD U SARAJEVU PRESUDIO: Pala sporna optužnica u slučaju "Sarajevo Tower"

Kantonalni sud je uvažio žalbu optuženih i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

  • Hronika

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka ukinuo je presudu Općinskog suda Sarajevo u slučaju "Sarajevo Tower“.

U ponovnom postupku, kako navode iz kompanije „Smart Invest“ d.o.o. Sarajevo, naloženo je prvostepenom sudu provesti sve ranije dokaze, a po potrebi i nove, otkloniti povredu krivičnog postupka, a nakon svih provedenih dokaza savjesno ocijeniti iste i po mogućnosti donijeti pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku.

Podsjećamo, da je sudija Dragan Vukajlović iz Općinskog suda Sarajevo nepravosnažno osudio Elvedina Mahmutovića, direktora kompanije „Smart Invest“ d.o.o. Sarajevo, i Sedina Halilagića, ovlaštenog predstavnika na projektu „Sarajevo Tower“ , na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine te izrekao sigiurnosne mjere osiguranja zabrane obavljanja funkcije u FBiH u trajanju od četiri godine.

Kantonalni sud je uvažio žalbu optuženih i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...