OGLASILA SE PANDUREVIĆKA: "SNSD gazi i ponižava institucije RS-a; zategnu konopac do pucanja, dovedu atmosferu do usijanja, a onda..."

(...) sve zaborave. Tako se zadnjih 16 godina otcjepljuju, pa onda podržavaju BiH. Potom ukidaju pravosuđe na nivou BiH, a onda mu povećaju budžet.

  • Mini market

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 1

Članica Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević napisala je na svom Facebook profilu da su srpski ministri u Vijeću ministara i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik već bezbroj puta pogazili zaključke NSRS-a od 26. jula koji se odnose na odluku visokog predstavnika Valentina Inzka da nametnu izmjene i dopune Кrivičnog zakona BiH.

"Tužno je i opasno, ali oni se uopšte ne snalaze na svojim pozicijama, i u najmanju ruku su se pokazali nesposobnim i nedoraslim da zaštite interese RS-a", napisala je.

Da su im zaključci Narodne skupštine tek noćna mora s kojom ne znaju kako da se iznesu, kaže Pandurević, pokazala je sjednica Vijeća ministara od 30. decembra.

"Baš kao što lopovi najčešće kradu pod okriljem noći i u vrijeme praznika tako su i oni, skriveni iza vela novogodišnje euforije, održali vrlo efikasnu vanrednu sjednicu Vijeće ministara BiH na kojoj su donijeli više odluka. Glasali su ZA, iako zaključak NSRS-a kaže da će učestvovati u donošenju odluka samo ukoliko tim 'sprečavaju donošenje odluka protiv interese RS-a', i to 'sve dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona'. Prema ovom zaključku, srpski ministri mogu eventualno glasati, ali – PROTIV, u slučajevima kada poslovničke odredbe omogućavaju zakazivanje sjednica i donošenje odluka bez njihovog učešća ili glasanja", pojasnila je Pandurević.

Ona je istakla da je iz Predsjedništva BiH 6. decembra saopćeno da su druga dva člana održala sjednicu i prihvatila jedan međunarodni sporazum. Džaferović i Кomšić, bez Dodika, nisu mogli donijeti ovakvu odluku jer je riječ o vanjskopolitičkoj odluci koja se donosi konsenzusom.

"Od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nismo čuli ni riječ o tome zašto nije bio na sjednici i glasao u skladu sa zaključcima Narodne skupštine, zašto je dozvolio kršenje Ustava BiH, da li će i kako osporiti odluku koja je donijeta suprotno Ustavu BiH? Sutra će tako donijeti i odluku koja može ozbiljno štetiti RS-u, a da je naš član Predsjedništva prespava. Nije biran da spava i propušta odluke, nego da radi", upozorava Pandurevićeva.

Ona pojašnjava da su oni koji nisu nakloni RS-u računali su na tu tradicionalnu nedosljednost Milorada Dodika i SNSD-a.

"Zategnu konopac do pucanja, dovedu atmosferu do usijanja, a onda sve zaborave. Tako se zadnjih 16 godina otcjepljuju, pa onda podržavaju BiH. Potom ukidaju pravosuđe na nivou BiH, a onda mu povećaju budžet. Takođe, raspisuju referendume koji postanu ankete…", napisala je funkcionerka SDS-a.

Борба против наметања и протектора је борба за слободу и институције! СНСД гази и понижава институције Српске! Често...

Objavljuje Aleksandra Pandurević Александра ПандуревићPetak, 21. siječnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...