BIVŠI NAČELNICI SARAJEVSKIH OPĆINA: Koldžo i Ajnadžić glavni favoriti SDA za...

(...) direktore Zraka i TRZ Hadžići?

  • Politika

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 1

Nakon što su voljom naroda smijenjeni sa načelničkih pozicija - Nedžad Ajnadžić i Nedžad Koldžo - trenutno su bez angažmana.

"Slobodni igrači" i veterani SDA bili su načelnici sarajevskih općina Centar i Novo Sarajevo.

I dok je Koldžo bio jedan od najdugovječnih načelnika, Ajnadžićeva vladavina trajala je dosta kraće, prije nego ih je obojicu pomeo politički talas zvani "trojka".

No, prema svemu sudeći, njih dvojica ne bi trebali predugo čekati na angažman.

Naime, prema nezvaničnim informacijama "Raporta", Kadrovska komisija SDA već je pripremila njihove biografije za unaprijed odabrene funkcije.

Iako je cijeli proces na samom početku (i nije isključeno da do imenovanja uopće ne dođe), kako je "Raportu" rečeno Kadrovska komisija SDA Ajnadžića i Koldžu planira predložiti za dvije direktorske pozicije i u to u namjenskoj industriji.

Prema ideji koja je, dakle još uvijek u fazi prijedloga, Koldžo bi mogao biti predložen za direktora kompanije Zrak, dok bi Ajnadžić (kao general) mogao voditi Tehničko-remontni zavod Hadžići.

Kako je Raportu rečeno, ni unutarstranačke procedure još uvijek nisu sve završene, ali se Koldžo i Ajnadžić nameću kao glavni favoriti odnosno kandidati.

Inače, i Zrak i TRZ Hadžići pod ingerencijom su Vlade FBiH, na čijem je čelu SDA-ovac Fadil Novalić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...