LEGENDA BARCE RASPALILA PO SKUPOCJENOJ ZVIJEZDI: "Treba te izbaciti s Camp Noua!"

Legenda Barcelone Hristo Stoičkov oštro je napao Ousmanea Dembelea i zatražio je njegovo izbacivanje iz katalonskoga kluba.

  • Sport

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 1

Uzburkane strasti na Camp Nouu. Ousmane Dembele ne silazi s naslovnica katalonskih medija. Francuski napadač vadi mast čelnicima i pristalicama Barcelone. Dembele ne pristaje na produženje ugovora niti pokazuje interes za odlaskom u ovom zimskom prijelaznom roku.

Barcelona je za Dembelea ukupno iskrcala Borussiji Dortmund 140 miliona eura, barem po podacima Transfermarkta. Prema tome je Dembele za pet miliona premašio iznos Coutinhova transfera iz Liverpoola i najskuplji je ulazni transfer Barcelone u povijesti. Budući da je Coutinho u dva navrata odlazio na posudbe, prvo u Bayern i sada u Aston Villu, Barca je na njemu barem nešto zaradila.

Na Dembeleu zasad baš ništa. Sve to ne bi bilo važno da je Francuz barem djelomično opravdao ulaganje igrama na terenu, zalaganjem i ponašanjem. Baš naprotiv, Dembeleov disciplinski karton popunjen je do vrha, a uz to konstantno ima problema s povredama i češće je na bolovanju nego na terenu. Ukratko, kada se zbroje ulaganja, zajedno s Coutinhom, najveći je promašaj u historiji Barcelone.

Stoičkov brutalno napao Dembelea

Stoga ne treba čuditi da su svi u Kataloniji posebno ljuti na francuskog reprezentativca. Već odavno mnoge iritira njegovo ponašanje, najblaže rečeno, a sada je većini prekipjelo. Kritikama sa svih strana pridružio se i Hristo Stoičkov, legenda Barcelone i bugarskog nogometa.

Poslovično oštri Bugarin nema dlake na jeziku. U svojem je stilu napao Dembelea u jednoj televizijskoj emisiji. Bugarin je naveo broj utakmica koje je propustio zbog ozljede i podcrtao:

"Ja sam se priključio kao stranac Barceloni, no znao sam historiju kluba i što taj klub predstavlja, još iz vremena Kubale ili Carrasca, pa sve do Linekera, Bakera i Salinasa… Dembele nikad nije shvatio dimenziju Barcelone. Ako ne želiš biti u Barceloni, barem ne prljaj njezin grb, odloži dres i reci: 'Dame i gospodo, ja odlazim. Zahvaljujem što sam zavaravao ljude koji razumiju što je nogomet.' Meni ne treba ništa crtati, igrao sam na istoj poziciji. Ja sam se oznojio za taj dres. Gospodine Laporta, otvorite vrata i izbacite takve koji nemaju osjećaja za Barcinu boju", poručio je Stoičkov, koji je pozdravio odluku Barcinog trenera Xavija Hernandeza da francuskog napadača stavi na "hlađenje".

Pljesak Xaviju

"Xaviju treba zapljeskati zbog toga što mu nije dopustio da uđe svlačionicu jer ta svlačionica zaslužuje poštovanje. Sa 121 godinom historije taj klub zaslužuje respekt. Ako toga nema, onda neka ide van", zagrmio je Bugarin.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...