PREMIJERKA SRBIJE PRED KAMERAMA NADMAŠILA SEBE: "Pričala sam s Vučićem o tome, pitala ga šta ako se desi atentat na njega, rekao mi je..."

- Reč je o ozbiljnoj pretnji, a detalji su srpskom MUP-u dali pismeno obavještenje putem Europola. Europol je došao do saznanja, a preko članice EU stigla je informacija našoj policiji, kazala je ona.

  • Regija

  • 22. Jan. 2022  

  • 6

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić gostovala je u programu Prve TV u emisiji Tema, govorila je i o aktuelnoj temi da se spremao navodni atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Informaciju o atentatu na predsednka Sbije dobili smo 14. januara od strane države članice Evropske unije - kazala je Brnabić i dodala da je "atentat trebao da se izvrši u februaru, odnosno u prvoj polovini ovog mjeseca".

- Reč je o ozbiljnoj pretnji, a detalji su srpskom MUP-u dali pismeno obavještenje putem Europola. Europol je došao do saznanja, a preko članice EU stigla je informacija našoj policiji, kazala je ona.

- Ko su ljudi koji stoje iza toga, ko su organizatori, na koji način, sve te informacije smo dobili i od tada naše bezbednosne slube rade na tome da to spreče. Za sve one koji će se sprdati sa tim i pokušavati to da ismeju, da kažem da smo mi to dobili napismeno od Europola. Ovo nije prva pretnja, mi smo uspevali te stvari da sprečimo. Ovo je veoma ozbiljna pretnja. Na nama je da pokušamo da sačuvamo te informacije da ne bismo ugrozili istragu i našu i stranih zemalja iz EU koje su nam tu informaciju dale. Obezbeđenje predsednika je pojačano. U tim informacijama piše ime Radoja Zvicera. Primarno je da pohapsimo te ljude, njihove jatake, sve koji mogu da ugroze njegov život - rekla je premijeka Srbije.

-Organizator je Radoje Zvicer, ali sumnjam da je on na čelu organizacije. Primarno je da mi to sprečimo i zaštitimo život predsednika - tvrdi ona.

Kaže da Vučića ovakve prijetnje neće zaustaviti.

- Ne verujem da će Vučić promeniti bilo šta što se tiče njegovih nastupa u javnosti, on je zacrtao da nešto mora da uradi i to je tako, bez obzira šta govore službe. Upozoravala sam ga da je kritično otvaranje spomenika Stefanu Nemanji, ali on nije hteo ni pancir da nosi. On je kao navođena raketa. Najviše muke imaju oni koji ga obezbeđuju.

Brnabić je otkrila je kako je Vučić reagirao na informacije o atentatu.

- Pričala sam sa njim o tome, sigurna sam da mu nije lako. Rekao je: "Čak i to da se desi, ja sam mnoge stvari koje sam želeo u životu ispunio, izgradili smo škole i bolnice, puteve, pruge, jednom mora da se umre - otkrila je premijerka Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...