"TO JE DRSKO I NEDOPUSTIVO...": Profesor Senadin Lavić oštro odgovorio hrvatskom šefu diplomacije...

Ne stišavaju se reakcije nakon posljednjeg istupa šefa hrvatske diplomacije.

  • Društvo

  • 22. Jan. 2022  

  • 8

Nakon riječi ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, oglasio se i profesor sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Senadin Lavić.

-Nedopustivo je da g. Grlić Radman iz Hrvatske docira kako se u Bosni mora napraviti reforma Izbornog zakona i kako je tzv. “legitimno predstavljanje” osnov te reforme. To je vrlo drsko uplitanje u unutrašnje stvari države Bosne i Hercegovine. I nedopustivo, poručio je profesor Lavić na Twitteru.

Podsjetimo, Grlić Radman je na konferenciji ponovio stav hrvatske vanjske politike o promjeni Izbornog zakona u BiH prije izbora 2022. godine. .

“BiH se nalazi na raskrižju. Dogovor o izmjenama izbornog zakona i ograničenim ustavnim promjenama poboljšao bi političku atmosferu u zemlji i zamijenio postojeće nepovjerenje među ključnim političkim strankama s ciljem postizanja stabilnije i prosperitetnije BiH”, kazao je.

“Izostanak dogovora gurnuo bi Bosnu još dublje u političku krizu s pogubnim posljedicama”, istaknuo je, ponovivši da se Hrvatska zalaže za BiH ustrojenu po načelu tri konstitutivna naroda, dva entiteta i jedna država.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...