AUSTRIJA UVELA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U ZEMLJU: O sličnom razmišlja i cijela Evropska unija

Negativan PCR test obveza je i za sve one koji su preboljeli koronavirus. Oni koji nisu preboljeli virus ili nisu primili dvije doze cjepiva, ne mogu ući u Austriju bez obvezne karantene, čak ni ako imaju negativan PCR test. 

  • Svijet

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 0

Austrija je danas uvela nova pravila za ulaz u zemlju prema kojima više ne kvalificira neke zemlje posebno rizičnima zbog omikrona, nego uvodi nova pravila koja vrijede za sve. O sličnom režimu razmišlja se i na razni cijele Europske unije. 

U Austriju od danas bez ikakvih ograničenja mogu ući svi oni koji su primili dvije doze i booster dozu cjepiva, s time da je booster doza valjana odmah od trenutka cijepljenja. Oni koji su primili dvije doze cjepiva, ali ne i booster, moraju imati i negativan PCR test. Negativan test moraju imati i oni koji su primili jednu dozu Johnson & Johnsona.

Negativan PCR test obveza je i za sve one koji su preboljeli koronavirus. Oni koji nisu preboljeli virus ili nisu primili dvije doze cjepiva, ne mogu ući u Austriju bez obvezne karantene, čak ni ako imaju negativan PCR test. 

Što se djece tiče, djeca mlađa od 12 godina koja su u pratnji potpuno cijepljenih ili preboljelih odraslih osoba ne moraju biti cijepljena ili imati negativan PCR test. Djeca iznad 12 godina koja su rođena na dan 1. septembra 2006. ili nakon toga moraju imati PCR testove u skladu s putovnicom Ninja, o kojoj smo već pisali.

Tinejdžeri rođeni prije 1. septembra 2006. moraju ispunjavati sve uvjete kao i odrasli, dakle za ulazak u Austriju moraju imati ili tri doze ili dvije doze odnosno preboljenje uz obavezni PCR test. 

Detaljna nova pravila za ulaz u Austriju možete pogledati ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...