SDA O PODJELI JAVNIH PRIHODA: "Trojka" laže javnost, SDP i Naša stranka su glasali za izmjene

Dodali su da je zakon usvojen sa 62 glasa za i osam protiv, dok je pet parlamentarca bilo suzdržano.

  • Vijesti

  • 24. Jan. 2022  24. Jan. 2022

  • 5

Iz Stranke demokratske akcije reagirali su danas na reakciju premijera KS Edina Forte, kao i tvrdnju sarajevskog ogranka SDP-a, da su izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda “bahata osveta građanima Sarajeva”.

Kako su rekli iz SDA ove tvrdnje su netačne i zbunjujuće.

"One predstavljaju pokušaj pravdanja javnosti u Kantonu Sarajevo za ono što su njihove stranke izglasale u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine", kažu iz SDA.

Dodali su da je zakon usvojen sa 62 glasa za i osam protiv, dok je pet parlamentarca bilo suzdržano.

"Ovakav ishod glasanja je snažna poruka zastupnika iz svih krajeva Federacije BiH o potrebi podizanja standarda stanovništva u mnogo siromašnijim dijelovima tog entiteta, ne bi li se usporili efekti migracija i pražnjenja tih kantona", dodaju iz SDA.

Naglasili su da su u sačinjavaju prijedloga Zakona i njegovom izglasavanju u Parlamentu FBIH učestvovali i zastupnici iz SDP-a i Naše stranke.

"Onda tvrdnje o pokušaju da se srežu krila sarajevskoj Trojki zapravo pokazuju da taj koalicioni savez ne funkcionira i da Trojka sama sebi reže krila", zaključuju iz ove stranke.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (ZD FBiH) je danas usvojio izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda.  Izmjene podrazumijevaju da se smanji ponder na osnovu kojeg Kanton Sarajevo dobija više javnih prihoda od drugih kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...