SAMO ZA PROBRANO DRUŠTVO: Twitter uvodi posebne objave za "najbliže prijatelje'"

Poznata društvena mreža predstavlja novu funkciju koja će korisnicima pružiti mogućnost selektivnih objava, odnosno slanja poruka odabranom "jatu".

  • HiTec

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 0

Twitter radi na novoj funkciji koja će omogućiti dijeljenje objava sa ograničenim skupinama ljudi. Ako vam ovo ne zvuči poznato, podsjetimo da je Instagram nedavno uveo istu stvar, samo pod drugim imenom.

Na Metinoj mreži funkcija se zove Close Friends, dok će Twitter svoju brendirati kao Flock, odnosno "jato". Twitter je prve naznake nove funkcije predstavio još u julu te ju je nazvao "Prijatelji od povjerenja". Insajder Alessandro Paluzzi u međuvremenu je nastavio pratiti Twitterovu funkciju te je vremenom otkrio još zanimljivih detalja.

Paluzzijeva najnovija saznanja pružaju uvid u način na koji bi nova značajka mogla funkcionirati. Twitter, naime, radi na stranici koja pruža detaljnije informacije o Flocku. U njega se može dodati do 150 članova koji mogu odgovarati i čitati korisnikove tvitove, s tim da korisnik može izbaciti nepoželjnog člana jednostavnom komandom u izborniku.

Oni oko toga, piše Insajder, neće biti obaviješteni.

Ako se nalazite u nečijem Flocku i oni nešto objave, imat ćete posebnu oznaku na Tweetu koja kaže "Vidite ovaj tvit zato jer vas je njegov autor dodao svom Flocku". Twitter će također, izvještava Verge, pri svakom slanju "jatu" prikazati opciju za primatelje prije nego što pritisnete tipku za slanje - moći ćete birati sve ili jato.

Ovakve zajednice počele su se na stranici pojavljivati još krajem prošle godine, samo što je tu funkciju brendirao kao zajednice, odnosno Communityje. Još nije poznato kad će Twitterova verzija "bliskih prijatelja" doći do najšire publike.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...