I NAKON KONVERZIJE IZGLEDA ISTO: Stari Mini je postao najsimpatičniji električni auto

Dobra je vijest da je moguć i povratak na staro, jer svaki izvađeni motor se označava i skladišti, pa je u svakom trenutku moguć povratak.

  • Auto

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 0

Mini se pridružio sve većem broju proizvođača koji su pokrenuli vlastiti program elektrifikacije starih automobila.

Oformljen je poseban tim koji će voditi program Recharged. Ideja je da se elektrifikacijom osvježe klasični Mini automobili.

U postupku obnove se njihov benzinski motor mijenja elektromotorom snage 122 KS. Prema dostupnim podacima obnovljeni klasik je daleko živahniji, pa 100 km/h postiže za oko 9 sekundi.

Maksimalna brzina je nepoznata, ali je poznato kako je doseg oko 160 km. Nije puno, ali veseli kako se ovim automobilom može voziti centrom grada bez plaćanja dodatnih naknada za zagađenje.

Također, na određenim lokacijama postoji mogućnost besplatnog parkiranja.

Dobra je vijest da je moguć i povratak na staro. Naime, svaki izvađeni motor se označava i skladišti, pa je u svakom trenutku moguć povratak.

Također, nakon konverzije Mini izgleda isto, dok je u kabini jedina novina ploča s instrumentima retro dizajna.

Cijena prerade nije poznata, ali kao orijentir može poslužiti podatak kako neke manje radionice ovakve prerade nude za oko 25.000 eura.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...