U NEUMU JE SVE SPREMNO ZA NASTAVAK PREGOVORA: Palmer i Eichhorst stigli u BiH

Većina posjete Bosni i Hercegovini Eichhorst i Palmera planirana je u Neumu i to kao pregovori bosanskohercegovačkih političkih lidera o Izbornom zakonu.

  • Vijesti

  • 25. Jan. 2022  25. Jan. 2022

  • 11

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova SAD-a zadužen za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer doputovali su u BiH, a u našoj zemlji bi trebali ostati do 30. januara.

"Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora EU i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminisala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava", navode iz Delegacije EU u BiH. Kažu i kako će se dvoje diplomata tokom posjete sastati sa Interresornom radnom grupom, Zajedničkim kolegijumom oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i sa liderima političkih stranaka u BiH.

Sastanka direktorice Eichhorst i višeg zvaničnika SAD Palmera sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamenta BiH je planiran u srijedu u 9 sati.

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...