XAVI JE NA OVO DUGO ČEKAO: Sve je već dogovoreno, Barcelona u svoje redove dovodi dva velika pojačanja…

U ovom prijelaznom roku Barcelona je najaktivnija u pregovorima s igračima kojima ugovor istječe na kraju sezone te su već sada u mogućnosti dogovoriti prelazak u drugi klub od sljedeće sezone.

  • Sport

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 0

Barcelona je u velikim finansijskim problemima pa katalonski klub ne može plaćati pojačanja koja su mu prijeko potrebna jer je ove sezone već ispao iz Lige prvaka, a u La Ligi ima ogroman zaostatak za Realom. Zbog toga se predsjednik Joan Laporta sa svojim saradnicima odlučio za taktiku kupnje slobodnih igrača.

U ovom prijelaznom roku Barcelona je najaktivnija u pregovorima s igračima kojima ugovor istječe na kraju sezone te su već sada u mogućnosti dogovoriti prelazak u drugi klub od sljedeće sezone. Nekoliko takvih igrača bilo je pod radarom Barcelone, a dobro upućeni Radio Catalunya tvrdi kako je jedan takav posao dogovoren.

Tako bi kapetan Chelseaja Cesar Azpilicueta od ljeta trebao pomoći Barceloni da ustabili desnu stranu svoje odbrane. Ovaj 32-godišnjak je odavno na meti katalonskog kluba, a Radio Catalunya donosi kako je danas sve dogovoreno te da se čeka samo službena potvrda prelaska. Azpilicueta je karijeru počeo u Osasuni odakle je otišao u Marseille, a 2012. u Chelsea gdje igra i sada. Ugovor s klubom sa Stamford Bridgea mu ističe u ljeto 2022., a dogovorom s Barcelonom Azpilicueta bi se u Španiju vratio nakon 12 godina.

No to nije sve. Radio Catalunya tvrdi kako bi u sljedećih nekoliko dana Barcelona trebala dovršiti pregovore s još jednim igračem koji je slobodan na ljeto. Riječ je o Milanovom veznjaku Francku Kessieju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...