KOŠARAC PROZIVA ŠAROVIĆA: "Postao je megafon pojedinih zapadnih ambasada, koje ništa dobro ne misle Republici Srpskoj i..."

To su krajnje zlurade i politikantske izjave koje ne dolaze čak ni iz usta političkog Sarajeva.

  • Mini market

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 0

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović kontinuirano iznosi neistine i širi dezinformacije na štetu Republike Srpske, pri čemu navodno pokazuje da se brine o njenom ugledu.

Košarca zanima kakvu poruku Šarović šalje kada kaže da Republika Srpska "ostaje bez prijatelja, da će postati tamni vilajet, zemlja koja nema perspektivu i zemlja u kojoj nema nade, elana i optimizma".

"To su krajnje zlurade i politikantske izjave koje ne dolaze čak ni iz usta političkog Sarajeva nego ih, nažalost, javno iznosi bivši predsjednik Republike Srpske i prvi čovjek nekada ozbiljne nacionalne partije", rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, poražavajući je nivo Šarovićeve servilnosti dijelu međunarodne zajednice, kao i činjenica da postao megafon svojih "prijatelja" iz pojedinih zapadnih ambasada, koje ništa dobro ne misle Republici Srpskoj i srpskom narodu.

"Ne dao Bog da Republika Srpska i njena budućnost zavise od Šarovića i njegovih 'prijatelja'! Takvi bi srpski narod nazvali genocidnim, a Republiku Srpsku ozvaničili kao manji bh. entitet, uz prećutnu saglasnost Šarovića, jer on preferira da ne iritira svoje 'prijatelje'", naveo je Košarac.

On je naglasio da je Republika Srpska ponosna na svoje međunarodne prijatelje i da se njeni stavovi čuju na svim relevantnim adresama u regionu, Evropi i svijetu. Prema njegovim riječima, do danas nije prepoznat nijedan doprinos Šarovića i ostatka opozicije u očuvanju ustavnog kapaciteta i vraćanju oduzetnih nadležnosti Republike Srpske.

Stoga je, kako kaže, licemjerna njihova briga o RS-u, njenom ugledu i prijateljima, piše Oslobođenje.

"Narod Republike Srpske je njen najbolji prijatelj. Građani RS-a podržavaju politiku Milorada Dodika i to dokazuju na svakim izborima. Jednako tako, građani prepoznaju izdajničku i podaničku politiku Šarovića. Od njega vlastiti narod okreće glavu i to je realnost koju Šarović konačno treba da prihvati", zaključio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...