DOK KANTON "GORI": Edin Forto na skijanju, društvo mu pravi i…

Zanimljivo je kako je na godišnjem odmoru u ovom osjetljivom periodu već dvije sedmice i ministar privrede Adnan Delić.

  • Mini market

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 4

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo iz Naše stranke, nije u Bosni i Hercegovini iako kako njegov kanton potresaju ozbiljna pitanja i afere, prije svega nestašica gasa, kao i rasprava o ponderima, odnosno zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Forto se, kako nezvanično saznaje Klix.ba, nalazi na skijanju na francuskim Alpama, a društvo mu pravi najbolji prijatelj, načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić.

alt

Forto i Mandić na nekom od ranijih skijanja (Foto: Instagram)

Zanimljivo je kako je na godišnjem odmoru u ovom osjetljivom periodu već dvije sedmice i ministar privrede Adnan Delić.

Kanton Sarajevo posljednjih dana našao se u fokusu javnosti kad je saopćeno kako Toplane ostaju bez gasa te isključuju grijanje pojedinim naseljima dok termometar pokazuje i temperature do -20 stepeni.

U ponedjeljak je i Predstavnički dom usvojio zakonsko rješenje o novoj raspodjeli prihoda u kojoj se Kantonu Sarajevo ukida ponder dva i tako potencijalno godišnje oduzima oko 90 miliona KM.

Vladu Kantona Sarajevo na posljednjim hitnim sastancima nije predvodio njen predsjednik te su predstavljali ministri iz drugih resora, onih kojima to nije primarna nadležnost.

Uz sve to danas počinje i završna runda pregovora o promjenama Izbornog zakona, a Naša stranka sa svoja tri državna zastupnika, ima ulogu u tom procesu te i tu nedostaje prisustvo njenog predsjednika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...