AKO OSJETITE SIMPTOME OMICRONA: Ovo nipošto ne pijte

On tvrdi da bi pića na bazi citrusa trebalo izbjegavati tokom infekcije.

  • Zdravlje

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 0

Upravo ova dva napitka treba izbjegavati u toku terapije i to prema riječima dr Roberta G. Lahita, direktora Instituta za autoimune i reumatske bolesti u "Saint Joseph Healthu" .

On tvrdi da bi pića na bazi citrusa trebalo izbjegavati tokom infekcije.

Također je dodao, da je topla supa mnogo bolji izbor i da će nam eventualno olakšati oporavak.

Dr Bo primjećuje da ljudi koji su bolesni imaju povećane potrebe za ishranom, što znači da će možda morati da unose više kalorija, na primjer. Ispijanje alkohola nije rješenje za dodavanje kalorija niti umirivanje bolova dok ste bolesni.

-To nije baš dobra ideja ako vas grlo zaista boli – kaže dr Bob.

-Taj alkohol će vam spržiti grlo. Umirujuća pića — poput šejkova, na primjer — su hrana koju preporučuje Dr. Bob koja može povećati vaš unos kalorija i obezbijediti vam malo proteina iz mlijeka,  piše Hayat.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...