ČOLO NAKON SJEDNICE INTERESORNE RADNE GRUPE: "Nije bilo riječi o političkim izmjenama izbornog zakondavstva"

“Mislim da HDZ neće pristati na to bez da se pristane na konstitutivno predstavljanje", dodala je Čolo.

  • Politika

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 0

Bez integriteta izbornog procesa nema narednih izbora, to je jedan sine e qua non, poručila je Alma Čolo (SDA) nakon sjednice Interesrone radne grupe, na kojoj su, kako je navela, prisustvovali predstavnici iz Republike Srpske.

Čolo je rekla da nije sigurna da bi HDZ BiH pristao na ovakve izmjene, ali ni vladajuće partije iz Republike Srpske.

“Mislim da HDZ neće pristati na to bez da se pristane na konstitutivno predstavljanje. Ukoliko dođe do političkih dogovora oko presuda Suda u Strazburu, i Ustavnog suda bilo bi lakše dogovoriti i o paketu integriteta izbornog procesa”, rekla je Čolo dodajući da danas nije bilo riječi o političkim izmjenama izbornog zakondavstva.

Vremena nema, u februaru bi trebali usvojiti izmjene ako se naredni izbori misle raspisati prema novom Zakonu. To će omogućiti da se izglasaju dodatni akti, ali i obezbijede tehnički uslovi rekla je Čolo, prenosi N1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...