SVE PREMA ZASLUGAMA: Vahid Halilhodžić najplaćeniji selektor na Afričkom kupu nacija

U medije su isplivale mjesečne plate selektora afričkih reprezentacija, a popularni Vaha je na vrhu liste. Bh. stručnjak ima mjesečnu platu od 78.300 eura.

  • Jeste li znali

  • 27. Jan. 2022  27. Jan. 2022

  • 3

Vahid Halilhodžić uspješno predvodi selekciju Maroka, koja igra dobro i stigla je do četvrtine finala Afričkog kupa nacija, a popularni Vaha je najplaćeniji selektor na ovom takmičenju.

Maroko je u grupi završio prvoplasirani, a potom je u osmini finala savladao Malave sa 2-1. Kao jednog od najzaslužnijih izdvajaju bh. stručnjaka.

U medije su isplivale mjesečne plate selektora afričkih reprezentacija, a popularni Vaha je na vrhu liste. Bh. stručnjak ima mjesečnu platu od 78.300 eura.

Drugi na listi je egipatski selektor Carlos Queiroz sa 74.800 eura, dok je treći najbolje plaćeni selektor u Africi trener Alžiraca, Đamel Belmadi, s mjesečnim primanjem od 57.300 eura.

Maroko u četvrtini finala igra protiv Egipta, a susret je na rasporedu u nedjelju, prenose Sportske.ba.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...