U FOKUSU SIGURNOSNA SITUACIJA U BIH: Ministar Cikotić održao sastanak sa članovima Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva

Sastanku je prisustvovao i britanski ambasador u BiH Matthew Field. 

  • Vijesti

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 0

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine predvođena ministrom Selmom Cikotićem sastala se danas u Sarajevu sa članovima Odbora za vanjsku politiku Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, koji se nalaze u trodnevnoj posjeti BiH.

Sastanku je prisustvovao i britanski ambasador u BiH Matthew Field

Posjeta je rezultat snažnog interesa Ujedinjenog Kraljevstva za situaciju u BiH. Tokom sastanka razgovarano je o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i trenutnim aktivnostima i ključnim izazovima sa kojima se suočava Ministarstvo sigurnosti BiH. Također, fokus sastanka je bio na trenutnim blokadama u radu državnih institucija te kako se to reflektira na političku i sigurnosnu situaciju u zemlji.

Članovi Odbora, koje je predvodio predsjedavajući Tom Tugendhat, istakli su da osim informiranja o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, ali i odnosa u regionu, žele utvrditi buduću ulogu i način pomoći Ujedinjenog Kraljevstva.

Također, istakli su snažnu podršku očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...