NAKON VIŠE OD ČETIRI GODINE RADA: Divanhana objavila novi album ''Zavrzlama'' (VIDEO)

Ova muzička poslastica sa sobom donosi 11 novih pjesama, a kako su ranije najavljivali iz ovog popularnog sastava, novo diskografsko izdanje predstavlja i novu eru u njihovoj bogatoj karijeri koja će biti obilježena autorskim stvaralaštvom.

  • Kultura

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 0

Nakon više od četiri godine rada, muzicirajući i komponujući s umjetnicima širom Evrope i svijeta, bosanskohercegovački bend Divanhane danas je službeno objavio novi, četvrti studijski album simboličnog imena "Zavrzlama".

Ova muzička poslastica sa sobom donosi 11 novih pjesama, a kako su ranije najavljivali iz ovog popularnog sastava, novo diskografsko izdanje predstavlja i novu eru u njihovoj bogatoj karijeri koja će biti obilježena autorskim stvaralaštvom.

"Željeli smo napraviti konceptualni album, gdje ćemo kroz prizmu sevdalinke, prikazati sve stilove koji su, kasnije kroz godine, s tog izvora potekli i teku do dan danas. Tako su na albumu zabilježene dvije tradicionalne pjesme: 'Stade se cvijeće rosom kititi' i 'Oj, curice', dvije starogradske 'Zarasle su staze' ove te pomalo zaboravljena Penavina 'Sarajčice, hajdemo', onda dvije kafanske 'Opa Opa' od Luisa te 'Peno' od Šabana Bajramovića, te na koncu pet autorskih kompozicija našeg sastava za koje smo inspiraciju vukli sa nepresušnog izvora prethodno nabrojanih pjesama i muzičkih stilova, te ih brusili kao dragi kamen do oblika koji na Zavrzlami prezentiramo našoj cijenjenoj publici", izjavio je Nedžad Mušović. 

Album je sniman neposredno pred početak pandemije, februara 2020. godine u muzičkom studiju Metro u Ljubljani u saradnji s eminentnim slovenskim producentom Janezom Križajem, te naknadno produciran u Sarajevu u saradnji s dugogodišnjim saradnikom benda Borjanom Miloševićem.

"Zavrzlamu" već od danas možete preuzeti putem mnogobrojnih servisa za digitalnu prodaju na idućem linku https://bfan.link/zavrzlama 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...