PILETINA I ŠEST SASTOJAKA: Brz i jednostavan ručak pred vikend

Ovaj recept važi za bilo koji dio piletine, sa ili bez kožice, pa čak i kada pečete cijelo pile.

  • Gastro

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 0

SASTOJCI:  

500 gr pilećih bataka bez kostiju

½ šolje putera

3 kašike sitno sjeckanog bijelog luka

3 kašike soja sosa

kašika peršuna

so

biber

PRIPREMA:

1. U posudi koja može ići u mikrovalnu pomiješajte puter, bijeli luk, soja sos, biber, so i peršun.

2. Kuhajte dvije minute dok se puter ne otopi.

3. Piletinu poredajte u tepsiju i pospite dijelom mješavine putera i začina, a ostavite dio da kasnije premažete piletinu.

4. Pecite piletinu 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, povremeno mažući piletinu smjesom.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...