VOJIN MIJATOVIĆ O PREGOVORIMA U NEUMU: "Nadam se da će međunarodni predstavnici moći da vide i zastavu BiH od silnih hrvatskih i onih ustaških iz doba NDH-a”

Novinarima su se danas ukratko obratili direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i Matthew Palmer, specijalni američki izaslanik.

  • Mini market

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 6

Pregovori o izmjenama izbornog zakona započeli su jutros u Neumu.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović komentarišući današnje pregovore kazao je kako se nada da će međunarodni predstavnici imati priliku da u Neumu vide i zastavu BiH od silnih hrvatskih i onih ustaških iz doba NDH.

“Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj su “ugrožni” oni koji vladaju njom već 30 godina”, napisao je Mijatović.

Podsjećamo, novinarima su se danas ukratko obratili direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i Matthew Palmer, specijalni američki izaslanik.

Palmer je  kazao kako je mnogo posla pred njima, ali da su dobro počeli.

Eichhorst je kazala kako se pregovori odvijaju u dobroj i konstruktivnoj atmosferi.

"Svjedoci smo jedne kvalitetne i konstruktivne diskusije koja je započala još sinoć, a nastavila se današnjim razgovorima. Imamo predstavnike opozicije i vladajućih struktura, različita, ali konstruktivna razmišljanja",  kazala je.

Ona je navela kako se nastavila o opsežnom paketu od 17 stranica koji govori o unaprjeđenju izbornog procesa.

"Jako puno posla je još pred nama”, zaključila je Eichhorst.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...