POSLJEDNJE INFORMACIJE IZ NEUMA: Probosanske stranke ODBILE elektorski model, uporno INSISTIRAJU NA...

Prema informaicjama "Istrage", trenutno je pauza. Pregovori u Neumu bi trebali biti nastavljeni u 21 sat.

  • Vijesti

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 13

Od jučer u Neumu traju pregovori o promjeni izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine. Kao i do sada, srž pregovora je način izbora članova Predsjedništva BiH. 

Danas se pojavila informacija da je ponuđen elektorski način izbora članova Predsjedništva BiH, nakon čega su uslijedili detaljni pregovori. 

Prema posljednjim informacijama koje donosi portal "Istraga" u Neumu nema dogovora o načinu izbora članova Predsjedništva BiH.

Prema informacijama ovog portala prijedlog o elektorskom načinu izbora koji je danas bio predložen, išao je u prilog HDZ-u BiH te nije prihvatljiv strankama sa sjedištem u Sarajevu.

Također, kako je i ranije najavljeno, stranke sa sjedištem u Sarajevu insistiraju na smanjenu ovlasti Doma naroda FBiH, međutim, HDZ BiH ne prihvata te prijedloge.

Prema informaicjama "Istrage", trenutno je pauza. Pregovori u Neumu bi trebali biti nastavljeni u 21 sat. Za sada postoje pomaci u pregovorima o izmjenama Izbornog zakona u dijelovima koji se odnose na tehnička pitanja - izborni integritet.

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...