GOLMAN IZ KNINA ODUŠEVIO SVIJET: Pogledajte spektakularne odbrane Borjana u dresu reprezentacije Kanade u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo…

Kanada je na vrhu tabele sa 22 boda, četiri više od Sjedinjenih Država, dok je Meksiko treći sa 17 bodova i utakmicom manje. Četvrta je Panama sa 14 bodova.

  • Sport

  • 31. Jan. 2022  

  • 0

Nogometna reprezentacija Kanade napravila je veliki korak prema svom tek drugom plasmanu na svjetsko prvenstvo nakon što je u susretu 10. kola kvalifikacija zone CONCACAF u Hamiltonu pobijedila Sjedinjene Američke Države sa 2-0.

Kanada je povela golom napadača Bešiktaša Cylea Larina u sedmoj minuti, a konačan rezultat je postavio branič Hatayspora Sam Adekugbe u petoj minuti nadoknade.

Amerikanci su tokom susreta imali nekoliko lijepih prilika, veći posjed lopte (64/36), uputili su više udaraca (13/8), te imali više kornera (4/1), no bodove je osvojio domaćin.

U pobjedi Kanade nad SAD (2:0), golman rodom iz Knina Milan Borjan se istakao sjajnom intervencijom u finišu prvog poluvremena i tako pogurao svoj tim ka važnom trijumfu u borbi za odlazak na Mundijal.



Kanada je na vrhu tabele sa 22 boda, četiri više od Sjedinjenih Država, dok je Meksiko treći sa 17 bodova i utakmicom manje. Četvrta je Panama sa 14 bodova.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...