SPEKTAKULARNI TRANSFERI UŽIVO: Ludnica zadnjeg dana prijelaznog roka; Velika zvijezda na korak od Barcelone, Manchester United kvari posao PSG-u

Danas je zadnji dan prijelaznog roka u ligama petice.

  • Sport

  • 31. Jan. 2022  31. Jan. 2022

  • 1

Manchester United kvari posao PSG-u

Nastavlja se saga oko Ousmanea Dembelea. Nakon što je jučer, pomalo iznenađujuće, izašla vijest kako će francuski krilni napadač karijeru nastaviti u PSG-u te kako je to praktično sve dogovoreno, sada se u cijelu priču uključio i Manchester United. Italijanski Footmercato javlja kako su se 'Crveni vragovi' umiješali u priču oko igrača koji je jedan od najčešće spominjanih u cijelom zimskom prijelaznom roku.

Liverpool na pragu dovođenja velikog talenta

Liverpool je u zimskom prijelaznom roku već doveo Luisa Diaza, a Jurgen Klopp je na pragu dovođenja novog pojačanja. Na Anfield bi trebao doći 19-godišnji Fabio Carvalho iz Fulhama. Oko njegovog dolaska već se duže priča, a izgleda kako su ostali da se dogovore samo detalji. S obzirom na to kako njemu ugovor istječe krajem sezone, Liverpool će ga platiti samo 7 miliona eura, a Fulham pokušava da ostavi igrača na posudbi do kraja sezone.

Dembele odlazi stiže Aubameyang?

U Barceloni, pak, više ne računaju na Ousmanea Dembelea, francuskog krilnog napadača koji je za velik novac kupljen od Borussije Dortmund, ali je pokazao premalo. Trener Xavi bi htio da Dembele ostane, ali klub i igrač ne mogu se dogovoriti oko produženja ugovora koji mu istječe ovog ljeta, pa je ovo Kataloncima zapravo posljednja prigoda da nešto zarade na Francuzu.

Za njega su navodno zainteresirana dva kluba iz engleske Premier lige, ne bi bilo iznenađenje da Dembele realizira prijelaz na Otok. Spominjali su se Chelsea i Manchester United, no u igru se uključio i Arsenal, te se navodno razmatra i mogućnost zamjene za Pierre-Emericka Aubameyanga. Neki španjolski mediji tvrde da se gabonski napadač, koji je otpisan u Arsenalu, zapravo već dogovorio s Barcelonom, te da se još čeka samo sporazum klubova.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...