"LAGANI" HLJEB: Bez miješanja i...

(...) pretjeranog posla, lako i jednostavno.

  • Gastro

  • 31. Jan. 2022  31. Jan. 2022

  • 0

SASTOJCI:

700 gr brašna

500 ml mlake vode

1 kvasac

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

PRIPREMA:

1. Kvasac otopite u mlakoj vodi zajedno sa šećerom.

2. Pomiješajte sa brašnom i soli pa zamijesite tijesto koje se ne lijepi.

3. Ostavite da nadođe pa podijelite na dva dijela i premijesite.

4. Stavite u tepsiju i pecite u rerni u koju ste stavili posudu sa 1l vode.

5. Pecite 30-40 minuta u rerni zagrijanoj na 250 stepeni.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...