KARAMATIĆ OTVORENO ZAPRIJETIO: „Ovo je ništa šta vas čeka nakon sjednice HNS-a, odluke će biti obavezujuće za sve državne dužnosnike iz reda hrvatskog naroda…“

"Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora predsjednika HSS-a Marija Karamatića i potpredsjednika Federacije BiH iz DF-a Milana Dunovića u emisiji U fokusu OBN televizije.

  • Mini market

  • 01. Feb. 2022  01. Feb. 2022

  • 10

„Glupa mi je teza da razvaljivanje države neko tumači tako da se neće družiti“, komentirao je predsjednik HSS-a Mario Karamatić razloge zbog kojih su SDP BiH i Demokratska fronta odbili doći na pregovore o izmjenama Izbornog zakona BiH u Neum, dok lider SNSD-a Milorad Dodik „razvaljuje“ državu.

„Kada govorimo o probosanskim strankama, BiH nije država bošnjačkog naroda, nego je država i srpskog i hrvatskog naroda. Ne doživljavam Željka Komšića relevantnom osobom“, kazao je Karamatić.

Milan Dunović je kazao da je nevjerovatno da Karamatić, koji stalno tvrdi da se Čovićev HNS zalaže za poštivanje svih presuda Ustavnog suda BiH, nije čuo da je Ustavni sud BiH presudio 2015. godine da je način izbora potpredsjednika u oba bh. entiteta neustavan i kako krši ljudska prava jer se mogu birati samo potpredsjednici iz konstitutivnih naroda, na što je Karamatić odgovorio da se radi o modificiranoj verziji presude „Sejdić-Finci“.

„Degutantno je slušati to ko kome bira predsjednika, jer građani na izbore ne nose krsni list“, kazao je Dunović, te podsjetio da je prema istom zakonu kojim je biran Komšić, biran i Dragan Čović u Predsjedništvo BiH, pa tada nije bio sporan Izborni zakon.“

Karamatić je kazao kako će se jednog dana žaliti za Draganom Čovićem koji, kako je kazao, brani Bošnjake i sarajevsku politiku.

Dunović je kazao da mu je žao Dragana Čovića jer je on simbol nečeg nemogućeg, a Karamatić je otkrio da 19.02. zasijeda HNS i da će donijeti odluke kakve će donijeti. Karamatić je nakon toga otvoreno zaprijetio.

„Federacija je mala maca šta vas čeka.“

Karamatić je kazao kako će odluke koje donese HNS za 20 dana biti obavezujuće za sve državne dužnosnike iz reda hrvatskog naroda, napomenuvši kako će se nakon oktobarskih izbora i implementacije rezultata znati ima li države ili je nema.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...