SEMIR EFENDIĆ OTPUSTIO KOČNICE: „Na silu sklepana parlamentarna većina ne smije kazniti Karamatića zbog..."

-Ostaje još samo da im kupe helikopter, da se ministri mogu malo vozati, poručio je Efendić.

  • Mini market

  • 27. Jul. 2023  27. Jul. 2023

  • 1

Semir Efendić, lider Stranke za BiH komentirao je na društvenim mrežama aktuelnu političku situaciju.

-Da je Arnel Isak izabran u rukovodstvo Parlamenta FBiH umjesto Gabela Edine, ne bi bio sazvan Etički odbor Parlamenta nakon skandaloznih izjava Marija Karamatića, koalicionog partnera sarajevske Trojke.

Da nije sazvan Etički odbor ne bi bilo ni prijedloga za sankcionisanje i isključivanje sa sjednice Karamatića, nakon čega je sjednica Parlamenta prekinuta jer parlamentarna, na silu sklepana većina, niti smije kazniti Karamatića koji je jedan od njih, niti ga može ne kazniti nakon svega što je rekao, pa je najlakše da Parlament ne radi do septembra dok se sve ne zaboravi, a svakako ne radi ni od aprila kada je visoki predstavnik nametnuo vladu.

Da Edina Gabela kao potpredsjednica parlamenta nije iskoristila poslovničku mogućnost sazivanja Etičkog odbora, trojka bi njegove skandalozne izjave o slobodnoj teritoriji izvan Kantona Sarajevo deeskalirala na nekom međustranačkom sastanku nakon kojeg bi nas obavijestili da su sa Čovićem dogovorili da će ubuduće fokus biti na onome u čemu se slažu iako ima stvari u kojima se ne slažu. A slažu se oko toga da u rukovodstvo Parlamenta izaberu Isaka, u Ustavni sud Vukoju. Da sjednica Parlamenta nije prekinuta, Vukoja bi vjerovatno već bio sudija Ustavnog suda BiH.

U međuvremenu, dok Parlament Federacije BiH ne bude radio, Trojka će se baviti kupovinom zastupnika u Kantonu Sarajevo kako bi i tu našli nekog Isaka, a onda imenovali njegovog ministra ili ministre. Ostaje još samo da im kupe helikopter, da se ministri mogu malo vozati, poručio je Efendić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...