KO JE MICHAEL J. MURPHY, NOVI AMERIČKI AMBASADOR U BiH: Iza njega je bogata karijera (VIDEO)

Istakao je da se raduje ponovnom povratku u BIH.

  • Politika

  • 02. Feb. 2022  02. Feb. 2022

  • 0

Nakon što je sada već bivši ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Eric Nelson napustio zemlju, očekuje se dolazak novog ambasadora, Michaela J. Murphyja.

Murphy je nakon nominacije rekao da je privilegovan što je kandidat američkog predsjednika za novog ambasadora u BiH. Istakao je da se raduje ponovnom povratku u BIH, prenosi O Kanal.

U dosadašnjoj bogatoj karijeri, Murphy je bio zamjenik šefa misije na Kosovu. Tri godine je bio politički savjetnik u ambasadi u Sarajevu. U Bocvani, bio je šef zamjenika misije i otpravnik poslova. Također nadgleda i evropsku sigurnost uključujući NATO kontrolu konvencionalnog naoružanja i sigurnosnu politiku Arktika, kao i bilateralne odnose sa sjevernoeuropskim i baltičkim zemljama. Član je više službe za vanjske poslove. Trenutno služi kao zamjenik pomoćnika državnog sekretara u Uredu za europska i euroazijska pitanja.

Nakon potvrde u Senatu, Murphyja čeka ceremonija u State Departmentu, te pakovanje kofera. On bi u BiH mogao stići tokom narednog mjeseca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...