KOJOVIĆ NAKON IDEOLOŠKOG PREVRATA U NEUMU JOŠ GAJI NADE: "Nadam se da "Trojka" još nije sasvim izgubljena stvar"

Ističe da je koalicija sa NiP-om u KS-u bazirana na vrlo konkretnim principima i mjerama i da će to tako funkcionisati.

  • Politika

  • 02. Feb. 2022  02. Feb. 2022

  • 1

Bivši predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, govoreći o pregovorima u Neumu o izmjenama Izbornog zakona, izjavio je da je "jedini građanski model koji postoji i koji je otišao najdalje u parlamentarnoj proceduri jeste prijedlog Naša stranke".

"Naš uslov da se pojavimo u Neumu na pregovorima je bio da naš prijedlog ima ravnopravan tretman i da se o njemu može racionalno tamo razgovarati. Međutim, kako smo informisani na tom sastanku u četvrtak niko iz RS-a nije bio pozvan u Neum što je automatski značilo da se o našem prijedlogu zapravo ne može razgovarati jer se naš prijedlog ne tiče samo Federacije, nego cijele države BiH u smislu načina izbora predsjednika BiH", kaže Kojović.

Pojašnjava da je NiP odlučio da želi da učestvuje u pregovorima u Neumu.

"Koalicioni partneri naši, i SDP nekada uradi nešto što mi ne uradimo, ili mi uradimo. Ono što je važno jeste da se shvati, ono što je Naša stranka uvela kao princip kad smo formirali prvi put vladu Šestorke, je da napokon prekinemo sa praksom koja važi za druge stranke. Mi smo sjeli i dogovorili sa ljudima iz šest stranaka tada šta ćemo uraditi za četiri godine. Izašli smo sa dokumentom i mi radimo po tom programu. O svemu što nije na tom papiru mi se ne slažemo s njima. Prvo, to su druge stranke, one imaju svoje interese", kaže Kojović.

Ističe da je koalicija sa NiP-om u KS-u bazirana na vrlo konkretnim principima i mjerama i da će to tako funkcionisati.

"Ono što NiP ima, a što je nama bilo jedino važno, i SDP, to su ljudi koji kada potpišu nešto to njima nešto i znači i drže se toga. I to je ono što je potrebno da imate da biste išli u koaliciju s nekim. Ja se nadam da Trojka još uvijek nije sasvim izgubljena stvar i da može početi da postiže suglasnost i o državnim pitanjima. Mislim da bi bilo dobro početi razgovore o nekim državnim temama s obzirom da dolaze i izbori. To što je NiP otišao u Neum, to uopšte nije toliko važno koliko se možda čini. To je njihova odluka, imali su svoj prijedlog ustavnih promjena sa četiri člana Predsjedništva. To nije neka strašna prepreka", kaže Kojović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...