NOVI ŠOK ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Iz Pariza stigle najgore moguće vijesti za prvog tenisera svijeta…

Kako je saopćilo francusko Ministarstvo sporta, za Đokovićev slučaj neće biti izuzetaka, jer se uslov vakcinacije odnosi na sve građane i putnike.

  • Sport

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 2

Srbijanski teniser i aktuelni prvi reket svijeta Novak Đoković izborom da se ne vakciniše rizikuje nastavak trke za najboljeg tenisera ikada.

Naime, Đokoviću neće biti dozvoljeno da se takmiči na Rolland Garosu ukoliko se ne odluči na imunizaciju, nakon što je vlada pooštrila ograničenja zbog koronavirusa.

Prema novom pravilniku koji će stupiti na snagu 15. februara, potvrda o preležanom koronavirusu – koja trenutno služi Đokoviću da uđe u zemlju i prisustvuje Otvorenom prvenstvu Francuske – važit će do četiri mjeseca, prenosi "Schengenvizainfo".

Takve mjere smanjuju Đokovićeve šanse da se nađe na Rolland Garosu jer je poznato da je bio pozitivan na koronavirus sredinom decembra. Do 22. maja, kada je zvanično planirano da se održi Otvoreno prvenstvo Francuske, Đokoviću će isteći potvrda o preležanom virusu, a on bi mogao da se u Parizu nađe samo ako odluči da se vakciniše ili ponovo bude pozitivan na virus u ovom roku.

Kako je saopćilo francusko Ministarstvo sporta, za Đokovićev slučaj neće biti izuzetaka, jer se uslov vakcinacije odnosi na sve građane i putnike.

"Ovo će važiti za sve koji su gledaoci ili profesionalni sportisti, do daljnjeg. Što se Rolland Garosa tiče, to je u maju. Situacija se može promijeniti između sada i tada i nadamo se da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali jasno je da nema izuzetaka", saopćili su iz Ministarstva sporta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...