PRIMADONA MARGIT TOMIK-LEVY O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: "Ko će oružje prodavati, ko će birače kupovati"

Podsjeća da je nekoliko građana, bh. patriota, odnijelo transparente ispred hotela u Neumu gdje su se održavali ključni pregovori o reformi Izbornog zakonodavstva BiH.

  • Mini market

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 3

Primadona sarajevske opere Margit Tomik-Levy komentarišući aktuelna politička dešavanja u našoj zemlji, ovaj put se dotakla izbora 2022. godine, koji će se održati u oktobru, odnosno načina na koje se političke stranke pripremaju za izbore uključujući promocije i kupovine glasova.

"Oklen im pare?", pita u samom uvodu Tomik-Levy.

Spremni ko zapeta puška

Ističe kako se stranke već pripremaju za izbore za koje još nije 100% sigurno da li će biti održani, no ako budu, dodaje ona, stranke će biti spremne "ko zapeta puška".

"Već se magaze pune uljem, šećerom, kahvom, safunima, brašnom a u bankama se usitnjava lova i u kase slaže na kamare po 50 i 20 KM. Ako je pasivno selo, njima po 20 KM + paket (ulje, brašno, 10 dkg kafe i jedna naljepnica stranke za frižider) ako imaju struju i jedan traktor u selu – 50 KM + paket de luxe (ulje, brašno, šećer, 20 dkg kahve, stranačka olovka i safun, moliću lepo). U drugim, malo bolje zaštekanim logama se sortiraju sakrivene puške, pištolji, bombe, municija. Pravi se inventura i dogovara cena za koju će je prodavati glupanima da ih brane ako dođe do fesata", pojašnjava ona.

Emisari se ekipiraju ko će oružje prodavati, a ko će birače kupovati. Akcija se pomno priprema, navodi dalje, operativne pripreme za krađu glasova su u toku. Hoda se po bolnicama da vide ko će prisloniti kašiku do izbora, u matičnim uredima se uzimaju JMBG umrlih birača, pripremaju se korumpirani glasački odbori, lažne stranke i nezavisni posmatrači (pomagači).

Koliko košta "navlačenje" birača?

Kaže kako nju kao ekonomistu zanimaju troškovi pa se prihvatila digitrona.

"Ako uzmemo prosečne cene namirnica, uobičajene sume za navlačenje birača, troškove raspodele i pretpostavljene količine robe i novca koje će revnosni stranački aktivisti ukrasti, za 100.000 glasova im treba oko 10 miliona KM. Niti stranke oru niti kopaju, odakle im te pare? Od vas, jadni ne bili", navodi sarajevska primadona.

Dodaje da su sve što imaju, ukrali od naroda.

"Od neusklađivanja penzija, od višestrukog oporezivanja, od mahinacija donacijama, od tajnih kredita kojim vas zadužuju, od pljački javnih preduzeća... Sve što na njima vidite je vaše. Sav taj luksuz u kome žive je od vaših para. Oni svoje pare ne troše ni za smrtovnice. Da, dobro ste čuli, smrtovnice. Svaki dan u novinama ima smrtovnica od Vlade, Predsedništva, Ministarstava, rodbini nekog njihovog uposlenika...", navodi.

"Sahranjuju na račun građana"

Podsjeća da bi prije rata kolege skupile pare i dale smrtovnicu u Oslobođenju.

"Danas fukare to rade na trošak... vaš. Sahranjuju svoje punice na naš račun, idu sa familijom na hadž za naše pare, posećuju familiju na putni nalog, zimuju i letuje na isti način... ma bednici, mizerije koje vi birate za 50 KM", poručuje.

Upitala je "je li vam poznato da je Dodikov budžet u Predsedništvu 10 miliona KM".

"10 miliona taj genocidaš dobija od vas da rasturi BiH. Ni 1 fening taj idiot nije zaradio radeći za državu. Platili ste genocidašu i harmonikaša i rakiju u Predsedništvu da nas sve ponizi. Za te pare se moglo napraviti deset srednjih preduzeća i zaposliti 500 ljudi. Šta mislite koliko je para ukrao Čović u desetogodišnjoj blokadi države i Mostara? Šta mislite koliko je hajrovao samo od kladionica i zašto smo jedina država na svetu u kojoj kladionice ne plaćaju porez državi? Šta mislite gde je Bakir zaštekao svoje milione? Zna li ko je li se iko ofajdio od onog zlata iz Turske?", pita Tomik-Levy.

"Koliko li ćete tek platiti onaj kupleraj iz Neuma?", navodi dalje, "ceo hotel zakupiti za protivzakonit šenluk fašističkih manijaka bi trebala biti inicijalna kapisla da puknete i sve ih pobijete. Ali nije bila."

Nije rješenje pobjeći u Njemačku

Podsjeća da je nekoliko građana, bh. patriota, odnijelo transparente ispred hotela u Neumu gdje su se održavali ključni pregovori o reformi Izbornog zakonodavstva BiH.

"Sumnjam da su kriminalci, US-ov pokvareni mediokritet Palmer (Matthew Palmer op.a) i ona EU fištrija (Angelina Eichhorst, op.a) i pogledali kroz prozor. Vi se još uvek nadate nekakvom selametu od njih ili pakujete kofere. Nije nikome rešenje pobeći u Nemačku. Otići na nekoliko godina da se zaradi za porodicu, to je u redu. Zbrisati zauvek je sramota. Ostaviti decu bez postojbine, ostaviti sve što su vaši preci stvorili, ostaviti i njihove grobove da zarastu u korov je greh. Smrtni greh... Mućnite malo glavom, pobogu. Da vam protumačim sliku – ja glavom i bradom, nana Margit", zaključuje u svojoj Facebook objavi bivša primadona sarajevske opere Margit Tomik-Levy.

OKLEN IM PARE Stranke naše drage, klero-nacisticke, se vec pripremaju za izbore koji bi se trebali održati 2.X. godine...

Objavljuje Margit Tomik-LevyČetvrtak, 3. veljače 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...