"HERCEB-BOSANSKI" JURIŠNICI NAPALI KONAKOVIĆA: "Unitaristički lažljivac hvata se za slamku!" 

"Kad iz 'Sarajeva' svi lažu zašto bi i mali Dino pričao istinu ili što bi se kod nas reklo kud svi Turci tu i mali Mujo (čitaj Dino)", piše agresivni mostarski "ABCportal".  

  • Mini market

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 3

Agresivni "ABCportal" iz Mostara, koji otvoreno zagovara trojnu podjelu BiH i ponovnu uspostavu paradržavne tvorevine “Herceg-Bosne”, žestoko je napao lidera Naroda i pravde, Elmedina Konakovića, optužujući ga da je iznio laž tvrdeći kako Venecijanska komisija nije privatila HNS-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona.

"Unitaristički lažljivac Konaković je nakon deset dana od propalih pregovora u Neumu i danonoćnog razmišljanja objavio na jednoj društvenoj mreži kako Venecijanska komisija nije privatila HNS-ov prijedlog. Naravno, radi se o pokušaju varanja bošnjačke javnosti o nečem što nema nikakve veze sa zdravim razumom", piše "ABCportal" navodeći kako je Konaković naveo da je naziv prijedloga prihvatljiv za Venecijansku komisiju, a da sam prijedlog nije. "ABCportal" navodi da je Konaković na taj način pokušao lažno informirati i navesti javnost na krivi trag i da je problem u prijedlogu koji bi trebao stajati u izmjenama Ustava što, prema njima, nije istina. 

"No, kad nemaš ništa drugo i za slamku se hvataš. Venecijanska komisija je u potpunosti prihvatila i naziv i prijedlog promjene Ustava, problem je bio u elektorskim glasovima, a ne nikako u nazivu i prijedlogu promjena Ustava. Ali kad iz 'Sarajeva' svi lažu zašto bi i mali Dino pričao istinu ili što bi se kod nas reklo kud svi Turci tu i mali Mujo (čitaj Dino)", zaključuje "ABCportal".

 

Podsjećamo, Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, oglasio se večeras na svom Twitter nalogu povodom izjava koje u posljednje vrijeme daje lider HDZ-a BiH Dragan Čović. 

Čović je, naime, već nekoliko puta u javnim istupima govorio o tome kako je Venecijanska komisija imala pozitivno mišljenje o prijedlogu HNS-a koji se tiče izmjena Izbornog zakona. 

On je taj stav ponovio i na jučerašnjem sastanku sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem kazavši da je dato "pozitivno mišljenje Venecijanske komisije o prijedlogu HNS-a BiH vezano za ograničene izmjene Ustava kojim se provode svih pet presuda Evropskog suda za ljudska prava".  

U tom kontekstu, Konaković je na Twitteru poručio da to nije istina, kazavši kako je Venecijanska komisija rekla da je samo naziv prijedloga u skladu sa presuda Europskog suda za ljudska prava. 

"Venecijanska komisija je potvrdila samo da naziv prijedloga HNS-a/HDZ-a BiH jeste u skladu sa presudama (Evropskog suda za ljudska prava). Sam prijedlog nije u skladu sa evropskim standardima i diskriminatoran je", rekao je Konaković, dodavši da tome mogu posvjedočiti strani zvaničnici poput Johanna Sattlera ili Kathleen Kavalec. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...