"LEGITIMNOG" POČELI PREZIRATI I HRVATI: Da li će Čović izgubiti titulu počasnog građanina općine u kojoj su njegovi sunarodnjaci aspolutna većina stanovništva?

Inicijativu da se ukine odluka kojom se Čovića proglašava počasnim građaninom općine na Savi pokrenuo je prof. Mario Pejić iz HSP BiH.

  • Vijesti

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 6

Nakon izjava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića u NSRS pokrenula se lavina reakcija, a jedna od posljednjih je i inicijativa Općinskog odbora Hrvatske stranke prava BiH Orašje na čelu sa prof. Marijom Pejićem da se ukine odluka kojom je Čović proglašen za počasnog građanina općine Orašje.

- Za nas u HSP BiH krajnje je neumjesno i potpuno neprihvatljivo da netko od predstavnika hrvatskog naroda omalovažava žrtve naših branitelja, tisuće ranjenih i poginulih, te desetine tisuća prognanih Hrvata na način kako to čini Dragan Čović. Podsjećamo da je iz RS nestalo oko 95% naših sunarodnjaka i ne vidimo niti jedan razlog zašto bi mi Hrvati trebali veličati, čuvati ili diviti se toj činjenici. Mi nikome ne osporavamo da osobno ili kolektivno voli i podržava jedan od entiteta, ali netko koga je birao hrvatski narod morao bi imati više osjećaja za rane svog naroda, navodi se u saopćenju HSP-a.

S druge strane, predsjednik HDZ-a Dragan Čović posjetio je danas Orašje gdje je razgovarao s predstavnicima vlasti između kojih je bio i načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić. 

- Ja imam običaj obilaziti ovo područje tako da vjerojatno i ovaj dolazak nije iznenađenje. Sinoć sam obišao Brčko, danas sam u Orašju, a poslije idem za Tuzlu. Nastavljamo kako smo radili i do sada, u krajevima gdje živimo nastojimo neke stvari pokrenuti na bolje. Informirao sam predstavnike vlasti i članove stranke o aktualnoj političkoj situaciji i vođenim pregovorima o izmjeni Izbornog zakona. Nastavljamo dalje raditi, rekao je Čović.

Razgovaralo se o aktualnim temama i političkom djelovanju.

- Uskoro će ovdje doći predstavnici iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i drugih ministarstava Vlade Republike Hrvatske, da zajedno pokrenemo neke projekte. Analizirali smo i dio prometne infrastrukture, razgovarali o luci i lučkoj upravi ovdje u Orašju. Razgovarano je i o Proračunu Federacije, iako još nije usvojen, planiraju se transferi nižim razinama i u ovoj godini, koji su značajni našim općinama, ali i županiji, istakao je Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...