PJEVAČ ŽELJKO SAMARDŽIĆ SE POŽALIO: "Teško je živjeti od penzije"

"Kad god sam u situaciji ja se trudim da pomognem. Stalo mi je da se moji bližnji ne pate”, ispričao je pjevač Željko Samardzić.

  • Estrada

  • 05. Feb. 2022  05. Feb. 2022

  • 0

“Ja se divim ljudima koji uspijevaju da sastave kraj s krajem. Znam to jer imam dosta slučajeva i u porodici i familiji. Kad god sam u situaciji ja se trudim da pomognem. Stalo mi je da se moji bližnji ne pate”, ispričao je pjevač Željko Samardzić u razgovoru za “Novu”.

Pop muzičar i pjevač Željko Samardžić nedavno je postao djeda po četvrti put. Naime, njegova ćerka Minja dobila je djevojčicu Anđeliju, zbog čega se pjevač osjeća vrlo ponosnim. Iako se rođenje slavilo cijelu noć, to nije spriječilo Samardžića da ispuni svoje obaveze i pojavi se na snimanju emisiju u grandovom studiju.

Željko se u razgovoru za Novu pohvalio da je postao djeda i kakav odnos ima sa unucima, a osvrnuo se i na svoje penzionerske dane i finansije.

Na moju radost i sreću dobio sam četvrto unuče. Moj najstariji unuk Luka je rođen prije 17 godina, drugi je Aleksa koji je godinu dana mlađi od njega, i imam moju dragu Ninu koja je sad dobila sestricu. Raduje me to i svako dragom prijatelju i čovjeku bih poželio da doživi nešto isto tako”.

Kako je biti penzioner?

Pa lijepo. Prvog u mjesecu sam ujutru dobio penziju. Penzioner sam godinu dana, tako da mi je okej. Ne žalim se”.

Ako zanemarimo Vaš posao od kojeg fino zarađujete, može li se živjeti od jedne penzije i izdržavati porodicu?

“Pa teško. Ja se divim ljudima koji uspijevaju da sastave kraj s krajem. Znam to jer imam dosta slučajeva i u porodici i familiji. Kad god sam u situaciji ja se trudim da pomognem. Stalo mi je da se moji bližnji ne pate. Mislim da je razočaravajuće i jako teško živjeti srećno bez ikakvih naročitih problema, a okružen nesrećnicima. To je najgora stvar u životu koja može da vam se desi. Svi se nešto nadamo i svi mislimo da će nam biti bolje. Moje kolege i ja smo to najbolje osjetili od trenutka kada se dogodila korona i kada se ne radi kao što se radilo. Na sreću, ja spadam u tu neku stariju generaciju i nekako sam više razmišljao o svojoj budućnosti nego ovi mladi koji se zanesu. Mislio sam o danima starosti”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...