SADIO MANE I DRUŠTVO BOLJI OD MUHAMEDA SALAHA: Senegal prvi put postao prvak Afrike

U drugom poluvremenu Senegal je bio bolja ekipa na terenu, ali se mreže nisu tresle i bilo je jasno da nas očekuje nova drama.

  • Sport

  • 06. Feb. 2022  06. Feb. 2022

  • 0

Nogometaši Senegala postali su prvaci Afrike nakon što su u večerašnjem finalu Kupa nacija pobijedili Egipat poslije boljeg izvođenja penala. Ovo je Senegalu ujedno prvi naslov šampiona Afrike, piše Klix.ba.

Počelo je žestoko i već u četvrtoj minuti dosuđen je penal za Senegal nakon što je Abdelmonem u šesnaestercu faulirao Cissa. Uslijedila je igra nerava, a u jednom trenutku Salah je stigao do golmana Gabaskog kako bi mu dao upute kakav će penal šutirati njegov saigrač iz Liverpoola Mane. Čini se da je to pomoglo pa je Gabaski sjajno odbranio penal prvoj zvijezdi Senegala.

Iako je početak meča dosta obećavao, uslijedio je mirniji dio meča sve do dvije minute prije odlaska na odmor kada je Mendy odbranio udarac Salaha i spriječio vodstvo Egipta.

U drugom poluvremenu Senegal je bio bolja ekipa na terenu, ali se mreže nisu tresle i bilo je jasno da nas očekuje nova drama.

U produžecima su obje ekipe mogle doći do zlata vrijednog gola, ali su briljirali golmani pa se novi prvak Afrike dobio nakon izvođenja penala. Sretniji i spretniji bili su nogometaši Senegala koji su tako svojoj državi donijeli veliko slavlje.

Za Senegal su s bijele tačke pogađali Koulibaly, Diallo, Dieng i Mane, a promašaj je imao Sar. S druge strane, precizni su bili Zizo i Hamdi, dok su Egipćane koštali promašaji Abdelmonema i Lasheena.

Senegalu je ovo prva titula prvaka Afrike nakon što su dva puta izgubili u finalu (2002. i 2019. godine)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...