UTAKMICA IZ NOĆNE MORE PRVOG GOLMANA VATRENIH: Pogledajte kako su Messi i društvo do vrha napunili mrežu hrvatskog golmana...

Bio je to sudar aktuelnog i gotovo sigurno novog francuskog prvaka, a gosti su na koncu slavili sa 5:1, premda je moglo biti i uvjerljivije.

  • Sport

  • 07. Feb. 2022  07. Feb. 2022

  • 0

U derbiju 23. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju sa 5-1 deklasirao aktualnog prvaka Lille na čijelm golu je bio hrvatski reprezentativac Ivo Grbić.

Bio je to sudar aktuelnog i gotovo sigurno novog francuskog prvaka, a gosti su na koncu slavili sa 5:1, premda je moglo biti i uvjerljivije.

Na golu domaće ekipe branio je hrvatski reprezentativac Ivo Grbić, koji je loše reagirao kod prva dva gola Parižana.

PSG je stigao do prednosti u desetoj minuti nakon velike pogrške hrvatskog vratara. Nuno Mendes je ubacio s lijeve strane, Grbić je uhvatio loptu, no ispala mu je, što je iskoristio Danilo Pereira pogodivši u praznu mrežu za 1-0. Sven Bootman je izjednačio u 28. minuti, no radost domaćih navijača kratko je trajala.

Samo pet minuta kasnije gosti su stigli do nove prednosti. Lionel Messi je ubacio loptu iz kornera, Grbić je pokušao boksati, no promašio je loptu, a Presnel Kimpembe lagano pospremio za 2-1. U 38. minuti je već bilo 3-1, a pogodak je postigao Messi.

U drugom dijelu PSG je postigao još dva gola. U 51. minuti Pereira je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je nekoga pogodila u leđa i malo promijenila smjer završivši iza Grbićevih leđa.

Golijadu je zaključio Kylian Mbappe u 67. minuti fantastičnim golom s ruba kaznenog prostora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...