BIDEN OTVORENO UPOZORAVA: Ako Putin napadne Ukrajinu, bit će to njegova ogromna greška...

Predsjednik SAD-a rekao je da su SAD i cijeli NATO spremni odgovoriti ako predsjednik Rusije napadne Ukrajinu.

  • Svijet

  • 08. Feb. 2022  08. Feb. 2022

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden upozorio je u ponedjeljak da bi bila ogromna greška da ruski predsjednik Vladimir Putin preduzme bilo kakve vojne poteze protiv Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

"Mora shvatiti da bi za njega bila ogromna greška krenuti na Ukrajinu. Utjecaj na Evropu i ostatak svijeta bio bi razoran, a platio bi visoku cijenu", rekao je Biden novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Biden je ponovio da će Washington uvesti ozbiljne sankcije Rusiji ako Putin odluči krenuti u invaziju na Ukrajinu, što će, kako je rekao, utjecati i na SAD i evropske nacije, "ali će to imati dubok utjecaj na rusku privredu".

"Ukoliko Rusija napadne Ukrajinu bit će uvedene najstrožije ekonomske sankcije do sada", rekao je Biden.

On je naglasio i da "neće više biti gasovoda Sjeverni tok 2 do Evrope ako Rusija napadne Ukrajinu tenkovima i trupama".

Scholzova posjeta Washingtonu prva je od preuzimanja dužnosti u decembru, a lideri Njemačke i SAD-a razgovarali su o bilateralnim odnosima, saradnji dvije zemlje i potencijalnim sankcijama protiv Rusije usred tenzija u blizini ukrajinske granice.

Biden je pohvalio Njemačku za njenu ulogu "u deeskalaciji napetosti i podsticanju dijaloga kroz Normandijski format".

Predsjednik SAD-a rekao je da su SAD i cijeli NATO spremni odgovoriti ako predsjednik Rusije napadne Ukrajinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...