REUF BAJROVIĆ KRITIZIRAO ALMU ČOLO: "Nevjerovatno da ova osoba pregovara o nečemu. Zapanjujuće neznanje i neobaviještenost..."

Burne reakcije na društvenim mrežama nakon izjava Alme Čolo.

  • Mini market

  • 08. Feb. 2022  08. Feb. 2022

  • 9

Podsjetimo, komentirajući mogućnost blokade izbora koju je HDZ BiH nagovijestio, koja je na kraju ovih dana spominjana iu Saboru RH, članica pregovaračkog tima Stranke demokratske akcije i članica Predsjedništva SDA Alma Čolo je kazala da HDZ BiH može bojkotirati izbore ukoliko se njihov zahtjev ne ispuni.

"Mogu da ne izađu na izbore. Može se desiti da nemamo konstituisanu vlast na nivou kantonalnih skupština, gdje je njihov narod dominantan, i onda nema delegata Domu naroda FBiH. Ne može se konstituisati Dom naroda, ne može se izvesti izvršna vlast, predsjednik i potpredsjednici, ne može se imenovati Vlada FBiH, i to može zakočiti procese u FBiH", kazala je Čolo za Radiosarajevo.

Na tu je njezinu izjavu reagirao potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović 

"Alma Čolo pojma nema o čemu priča. 2011. su iz HDZ-a isto probali. 4 kantona odbila da izaberu delegata i ni to nije spriječio izbor Vlade FBiH. CIK dodijelio mandat delegatima iz ostalih kantona i DN. SDA mora da od javnosti izoluje ljude koji ne znaju proceduru”, naručio je Bajrović.

"I nevjerovatno da ova osoba pregovara o nečemu. Zapanjujuće neznanje i neobaviještenost", zaključio je Bajrović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...