MAJKA NOVAKA ĐOKOVIĆA OTKRILA PORODIČNU TAJNU: "Suprug mi je dao srpsko ime Milica ali niko me tako ne zove!"

Tokom gostovanja u emisiji "Balkanska ulica" Dijana i Srđan prvi put govorili su više o sebi, pa je tada tajna Dijane Đoković izašla na vidjelo. 

  • Show

  • 08. Feb. 2022  08. Feb. 2022

  • 5

Roditelji Novaka Đokovića dugo su sve ulagali u najstarijeg sina i bili mu najveća podrška na početku teniske karijere, a Nole nikada nije zaboravio da istakne kolika je njihova žrtva bila. 

Dok ga je otac pratio na brojne turnire i bio prisutan u medijima tokom cijele njegove karijere, majka Dijana bila je ta koja se uvijek držala po strani. 

U posljednje vrijeme, Dijana je uz svog supruga Srđana počela češće da se pojavljuje u javnosti i daje izjave koje su uglavnom vezane za njihovog sina Novaka.  

Tokom gostovanja u emisiji "Balkanska ulica" Dijana i Srđan prvi put govorili su više o sebi, pa je tada tajna Dijane Đoković izašla na vidjelo. 

Naime, Dijana je otkrila da se prije tri decenije krstila u pravoslavnoj crkvi i da je tada dobila i kršteno ime koje joj je dao njen suprug Srđan. Tom prilikom, on je za svoju ljepšu polovinu izabrao staro srpsko ime, Milica. 

Ipak, Dijana kaže da je to ime lijepo, ali da ne želi da je iko tako zove i u javnosti. Također, u privatnosti svog doma želi da ostane ono što je godinama bila -  Dijana Đoković. 

Inače, porodica Dijane Đoković porijeklom je iz Vinkovaca. Njeni otac i majka rođeni su u Slavoniji, no tokom mladosti su se oboje preselili u Beograd, gdje su se vjenčali i gdje je rođena Novakova majka. 

"Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mjestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se poslije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla", rekao je Novakov djed Zdenko Žagar u nedavnom razgovoru za Novu.rs

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...