MIJATOVIĆ OTVORENO PITA: „Je li ovo bitka za Bosnu i Hercegovinu ili bitka za prvog u Bošnjaka…“

I dok traje nastavak Dodikove secesije koja postaje sve žešća i vidljivija, postavit ću samo jedno pitanje svima, koliko košta BiH, koliko košta država, ima li cijene za to, poručio je Mijatović.

  • Mini market

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 5

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović komentirao je političku situaciju u Bosni i Hercegovini, upitavši je li ovo bitka za BiH ili bitka za prvog u Bošnjaka.

"Ponekad dođem do zaključka da smo mi svi koji živimo u entitetu Republika Srpska, a koji istinski volimo i živimo za Bosnu i Hercegovinu zajedničku, multietničku, multikonfesionalnu - kao 'burek u svemiru'.

Taj 'burek u svemiru', a ima nas oko 70.000 koji živimo u entitetu Republika Srpska i bar još 100.000 u dijaspori sa prvom glasa i adresom u RS-u, često predstavlja samo kusur za pozicioniranje za izborni rezultat u FBiH.

Sve političke opcije u RS-u na nas gledaju kao manjinu, kao na strani element, a političke opcije u FBiH koriste nas u većini slučajeva samo za pozicioniranje ko će biti prvi u Bošnjaka u FBiH, sve u svemu nigdje tu nema Bosne i Hercegovine.

Naravno svi će ovu tezu odbiti sa gnušanjem, ali ovo je brutalna realnost.

Ostaću pri stavu da Bosne i Hercegovine ima koliko je nas koji ginemo za BiH u RS-u!

I dok traje nastavak Dodikove secesije koja postaje sve žešća i vidljivija, postaviću samo jedno pitanje svima, koliko košta BiH, koliko košta država, ima li cijene za to?

I dok traju igre prijestolja u Bošnjaka, neka ovo pitanje ostane barem ovako zapisano, smatram da sam na ispravnoj strani realnosti i odbijam da budem sastavni dio igre prijestolja bilo koje etnije, do kraja ću igrati samo za jednu reprezentaciju Bosne i Hercegovine pa makar ostao sam.

Mjeseci ispred nas će pokazati koliko košta država i treba li nam uopšte, znam samo jednu stvar u vašim srpskim, bošnjačkim, hrvatskim carstvima ne želim da živim, za državu BiH sam spreman sve da dam i dajem već godinama, jeste li vi?!", poručio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...