JASNA PORUKA PAPE FRANJE: "Rat u Ukrajini bio bi ludilo"

Govoreći na općoj audijenciji u srijedu, Franjo se zahvalio onima koji su učestvovali u Međunarodnom danu molitve za mir u Ukraijni 26. januara.

  • Svijet

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 0

Papa Franjo izjavio je u srijedu da bi rat u Ukrajini bio “ludilo” i izrazio je nadu da bi se napetosti između te zemlje i Rusije mogle prevazići kroz multilateralni dijalog.

Govoreći na općoj audijenciji u srijedu, Franjo se zahvalio onima koji su učestvovali u međunarodnom danu molitve za mir u Ukraijni 26. januara. 

"Nastavimo se moliti Bogu da napetosti i prijetnja ratom mogu biti prevaziđeni kroz ozbiljan dijalog i da razgovori u normandijskom formatu mogu dati doprinos tom cilju", kazao je on, aludirajući na pregovore između Rusije i Ukrajine uz posredovanje Njemačke i Francuske", prenosi Reuters.

"I ne zaboravimo: rat je ludilo", kazao je papa Franjo.

Rusija je stacionirala vojnike u blizini ukrajinske granice ali negira zapadne optužbe da planira napad na tu zemlju.

Većina Ukrajinaca pravoslavni su kršćani, ali ta zemlja ima i vlastiti ogranak Katoličke crkve, koji prakticira istočnjačke rituale slične pravoslavnoj molitvi, istovremeno iskazujući lojalnost Papi u Rimu.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...