DODIK IZMISLIO, PA NABACIO RADONČIĆU: Željko Komšić neće posjetiti Kosovo i to je poznato drugoj dvojici članova Predsjedništva BiH

Podsjetimo, Dodik je odgovarajući prije dva dana Šefiku Džaferoviću, rekao  da "Džaferović zna da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, mimo odluke Predsjedništva BiH, ide u posjetu Kosovu". Dodik je optužio Komšića da na taj način gura "prst u oko Srbiji i RS-u i cijelom srpskom narodu i nije i duhu dobrosusjedskih odnosa".

  • Vijesti

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 17

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, neće posjetiti Kosovo, saznaje  "Slobodna Bosna" iz njegovog kabineta. Komšiću je prije izvjesnog vremena stigao poziv vlasti iz Prištine da posjeti Kosovo, ali on neće putovati na Kosovo. Kako nam je rečeno, sa tim su upoznata druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik , kojem to nije smetalo da prije dva dana izmisli Komšićevu posjetu Prištini.

Podsjetimo, Dodik je odgovarajući prije dva dana Šefiku Džaferoviću, rekao da  "Džaferović zna da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, mimo odluke Predsjedništva BiH, ide u posjetu Kosovu" . Dodik je optužio Komšića da na taj način gura  "prst u oko Srbije i RS-u i cijelom srpskom narodu i nije i duh dobrosusjedskih odnosa" .

"Miloradu Dodiku je poznato da je rekao neistinu, zna da gospodin Željko Komšić neće posjetiti Kosovo, ali on i dalje istrajava na izmišljotinama, stvara probleme tamo gdje problem nema, samo da bi dodatno izazivao tenzije i konfrontacije u čemu se, očigledno, jedino dobro snalazi", kažu iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodikove napade na Željku Komšića zbog njegove navodne i službeno nepotvrđene posjete Kosovu iskoristio je Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost, koji posljednjih dana preko svojih medija vodi prljavu, besprizornu kampanju protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. On je zbog navodne posjete Kosovu koju je izmislio Dodik, optužio Komšića "da na ovaj način dodaje gorivo za njegovu secesionističku politiku". 

Lider SBB-a i "savjetnik" Dnevnog Avaza u tekstu na društvenim mrežama u kojem u najvećem dijelu hvali/šminka svoju novinarsku prošlost i posao dobrim dijelom vezanu za Kosovo, kaže da svojom "biografijom od prije 30-ak godina vezanom za narod Kosova, to Komšiću zaista mogu i moram reći“.

Što se tiče Radončićeve "biografije vezane za narod Kosova", o njoj postoje i druga mišljenja i saznanja, osim njegovih uglancanih, samohvalisavih. Jedno takvo u brojnim medijskim istupima i sudskim svjedočenjima iznosio je Mustafa Čandić, visokopozicionirani časnik Kontraobavještajne službe JNA koji je Radončićevu aktivnost na Kosovu opisivao na potpuno drugačiji, po "istaknutog biznismena, intelektualca i političara" mnogo nepovoljniji način.

Dakle, Željko Komšić ne putuje na Kosovo, pa nije mogao ni "dodavati gorivo" Miloradu Dodiku za njegovu "secesionističku politiku". Stvar je potpuno suprotna: Dodik je svojim lažima koje mu jedino idu od ruke "dodao gorivo" Fahrudinu Radončiću za besprizornu kampanju kojeg on i njegova patuljasta stranka i polupismeni mediji vode protiv političkih konkurenata i neistomišljenika.

("SB")  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...