NI SLOVA O GENOCIDU I SVIREPIM ZLOČINIMA: Radovan Višković uputio čestitku borcima Vojske Republike Srpske, poziva na…

On je poručio da je "dužnost i obaveza da se gaji kultura sjećanja na borbu i održava uspomena na one koji više nisu među njima".

  • Politika

  • 14. Feb. 2022  14. Feb. 2022

  • 12

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je povodom Dana boraca, čestitku svim učesnicima "odbrambeno-otadžbinskog rata", kazavši da su borci Vojske Republike Srpske u tri i po godine teških iskušenja dali presudan doprinos u odbrani RS-a i svog naroda.

Višković je poručio da se „Republika Srpska danas, odajući počast borcima, sjeća velike žrtve srpskog naroda i boraca koji su svoje živote ostavili na oltaru otadžbine“.

„U vremenu kad se srpski narod suočavao sa teškim iskušenjima i sa otvorenom namjerom njegove majorizacije, borci su ustali u odbranu svog naroda, formirajući Vojsku Republike Srpske“, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

"Na ovaj svečani dan sjećamo se i odajemo dužnu počast borcima Vojske Republike Srpske koji su, podnoseći ogromnu ličnu žrtvu, odbranili svoj narod i stvorili Republiku Srpsku", navodi se u Viškovićevoj čestitki.

On je poručio da je "dužnost i obaveza da se gaji kultura sjećanja na borbu i održava uspomena na one koji više nisu među njima".

"U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje lično ime, čestitam vam Dan boraca 'odbrambeno-otadžbinskog rata'", navodi se u Viškovićevoj čestitki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...