NOVINAR KOJI JE RAZGOVARAO S NOVAKOM ĐOKOVIĆEM U JEDNOM TRENUTKU ZAVAPIO: "Zašto, Novače, zašto..." (VIDEO)

Kako je Rajan dobio svjetsku ekskluzivu i on sam je bio pod utiskom intervjua, a koliko je bio “unutra” govori i njegova reakcija tokom razgovora, kada je Đoković izjavio kako se neće vakcinisati.

  • Sport

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 2

Novak Đoković je danas prekinuo svoju šutnju, koja traje još od Australian Opena, a kao sredstvo informiranja odabrao je BBC i njihovog novinara Amol Rajana, koji je vodio intervju.

Kako je Rajan dobio svjetsku ekskluzivu i on sam je bio pod utiskom intervjua, a koliko je bio “unutra” govori i njegova reakcija tokom razgovora, kada je Đoković izjavio kako se neće vakcinisati.

Tako je novinar konstatirao: “Na kraju spreman si propustiti šansu postati statistički najbolji igrač koji se ikad uhvatio reketa, zato što se protiviš ubodu?”, “Da”, odgovorio je Nole, na što je Rajan samo rekao “Zašto, Novače, zašto?”

Poslije intervjua novinar BBC-a iznio je svoje dojmove o toliko željenoj Novakovoj strani priče.

“Bio je odlučan u tome da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, dijelom zato što je želio ispoštivati ljude koji sudjeluju na turniru. Osjeća se pogrešno predstavljenim i neshvaćenim. Intervjuom se želio distancirati od globalnog pokreta antivaksera, naveo sam ga da priča o tome zbog njegove pozicije u svemu”, rekao je Rajan, pa dao svoje viđenje što je Novak ovim želio postići:

“On osjeća da kao jedan vrhunski sportista mora itekako paziti šta 'ulazi' u njegovo tijelo, a drugo je stvar njegovih principa, kazao je da je slobodarskog uma, da odluka ovisi isključivo o njemu i brani pravo izbora, da je to svačija individualna odluka. Mislim da je sve ovo napravio kako bi se konačno čuo njegov glas, ali i kako bi se distancirao od globalnog antivakserskog pokreta, te da još jednom poruči Australiji kako nije želio kršiti pravila.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...