NAKON 5 MJESECI PROVEDENIH U PRITVORU: Branislav Zeljković na slobodi, pušten je...

Zeljković je uhapšen 16. septembra, a pritvor mu je produžavan u više navrata, ukupno je trajao pet mjeseci.

  • Hronika

  • 16. Feb. 2022  16. Feb. 2022

  • 0

Branislav Zeljković, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a, noćas poslije ponoći je izašao iz pritvora.

Tu informaciju za N1 je potvrdio je Zeljkovićev advokatski tim koji čine advokatice Jasminka Jovišević i Jadranka Ivanović.

Jovišević je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdila da je njen branjenik Zeljković izašao na slobodu, odakle će se braniti u nastavku sudskog procesa.

“A što je bio u pritvoru, pričat ćemo”, kratko je prokomentirala banjalučka advokatica.

Zeljković je uhapšen 16. septembra, a pritvor mu je produžavan u više navrata, ukupno je trajao pet mjeseci.

Iz njegove stranke Ujedinjena Srpska smatrali su da je po srijedi politički obračun. Branislav Zeljković tereti se za zloupotrebu službenog položaja u dva odvojena slučaja.

Prema navodima tužilaštva, osumnjičeni je privatnim firmama „Procontrol“ i „Travel for fun“ u vlasništvu također osumnjičenih Slavka Bojića i Saše Markovića obezbijedio zaradu od oko 790.000 maraka, a za koji je ujedno oštećen budžet Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...