MARCA PRONAŠLA "KRIVCA" ZA PORAZ REALA U PARIZU: Modrić je bio pregažen, pojeden, izgubljen, nevidljiv...

Real Madrid je poražen od PSG-a u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka rezultatom 1:0.

  • Sport

  • 16. Feb. 2022  16. Feb. 2022

  • 1

Real iz Madrida je odigrao očajno kod PSG-a u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i može biti sretan što je izgubio samo 1:0. Prema pisanju najčitanijeg španjolskog lista, Luka Modrić bio je jedan od najgorih igrača gostiju. Marca je u tekstu u kojem opisno ocjenjuje učinak igrača nakon utakmice samo ponovila ono što je o Modriću napisala nakon prvog poluvremena:

"Nikako nije nalazio loptu ni hvatao ritam igre. Pregažen i s više grešaka u prvom dijelu ove utakmice nego u cijeloj sezoni".

A, nakon završetka utakmice dodali su: "Nema šanse da se ovakav Modrić makar približi onom dominantnom igraču kakav je inače. Nestao je u bitki koja ga je pojela."

U izvještaju s utakmice Marca ni ne spominje Modrića, osim u tekstualnom prijenosu, u kojem je napisala: "PSG je poništio Kroosa i Modrića, a Real nije imao plan B. Bez ključnih veznjaka njegova igra svela se na nabijanje lopti prema naprijed."

alt

Nemoć Reala i kreatora njegove igre protiv PSG-ovog presinga Marca je ilustrirala i ovom scenom: "Igrači PSG-a stoje jako blizu veznjacima Reala te tako štite i prostor pred svojim golom, u koji suparnici ne mogu ući. Time onemogućavaju sve opcije Realovim igračima sredine terena."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...