KADA ĆE SARAJEVO DOBITI JOŠ JEDNU TURISTIČKU ATRAKCIJU: Ispunjen prvi preduvjet za žičaru Hrasnica – Igman…

Ovo je projekt o kojem se u prošlosti dosta govorilo ali su konkretni potezi ranije izostajali.

  • Ekonomija

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 0

Vijećnici Općinskog vijeća Ilidža podržali su Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kabinske gondole/žičare “Hrasnica-Igman”.

Ovo je projekt o kojem se u prošlosti dosta govorilo ali su konkretni potezi ranije izostajali.

Usvojena odluka o utvrđivanju javnog interesa je preduvjet za početak pripreme i izgradnje žičare.

Za projekt su zainteresirani strani investitori koji su nedavno kupili hotel na Igmanu. Riječ je o investitorima iz Dubaija u saradnji s domaćim poduzetnikom Emirom Granovom.

"Naše vizije nisu vezane samo za hotel koji smo kupili i koji mislimo obnoviti, nego su daleko veće od onoga na šta nas danas potpisani ugovor obavezuje", istakao je Granov nedavno.

"Imamo veliku šansu, veliki potencijal i kao grupacija smo spremni da ulaganjima obogatimo turističke sadržaje na ovoj planini jer nije dovoljno obnoviti ovaj objekat, potrebno je imati sadržaje koji će privući klijentelu na Igman", naglasio je.

Tada je otkrio je da je planirana i gradnja žičare.

"Mi smo zainteresirani i za neke druge projekte, nedavno smo imali sastanke s načelnikom Ilidže jer smo zainteresirani za vertikalne transporte, kako bi klijentelu iz Sarajeva izvukli na planine", naveo je Granov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...