BIDEN ĆE SE USKORO OBRATITI SVIJETU: Eksplozije u Ukrajini, Zapad optužuje Rusiju da se radi o "FALSE FLAG" operaciji (VIDEO)

Od jutra pristižu vijesti o nizu incidenata na istoku Ukrajine. Odjekuju eksplozije, a ruski mediji objavljuju snimke za koje tvrde da prikazuju kolone izbjeglica koje iz Ukrajine bježe prema Rusiji.

  • Svijet

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 5

Američki predsjednik Joe Biden uskoro će dati izjavu o diplomatskim naporima da se spriječi, kako kaže, sve vjerovatnija ruska invazija na Ukrajinu, piše BBC.

Od jutra pristižu vijesti o nizu incidenata na istoku Ukrajine. Odjekuju eksplozije, a ruski mediji objavljuju snimke za koje tvrde da prikazuju kolone izbjeglica koje iz Ukrajine bježe prema Rusiji.

Ukrajina tvrdi da su napad pokrenuli ruski separatisti, separatisti tvrde da su oni napadnuti. Zapadni mediji pišu kako je moguće da Rusija upravo provodi ‘false flag’ operaciju, odnosno da je sama pokrenula događaje koji će joj poslužiti kao opravdanje za invaziju.

Unatoč navodnom povlačenju dijela ruskih snaga, NATO tvrdi kako nisu primijetili nikakvu deeskalaciju na terenu. Istovremeno, Putin najavljuje veliku vojnu vježbu “Grom” koja bi se trebala održati u subotu, a ne kao inače, svake godine u ljeto.

Prema ruskim tvrdnjama, pokrajine s većinskim ruskim stanovništvom u ovim trenucima se evakuiraju.

Nakon što su lideri dvije proruske separatističke državice na istoku Ukrajine naredili evakuaciju civila u Rusiju zbog, kako tvrde, neminovnog napada Ukrajine na te regije, na Facebooku se oglasio zapovjednik ukrajinske vojske, napisavši da se “takvi scenariji uopće ne razmatraju”.

“Militanti koje podržava Rusija nastavljaju otežavati situaciju namjernim zavaravanjem populacije privremeno okupiranih teritorija”, napisao je ukrajinski general Valerij Žaluznij na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...