MARIO KARAMATIĆ NAKON SJEDNICE HNS-a: "Niko ne govori o trećem entitetu, već o administrativno teritorijalnom preustroju"

Karamatić ističe kako bi proces federalizacije bio unija republika.

  • Politika

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 10

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH na izvanrednom je zasjedanju u Mostaru jednoglasno usvojio niz zaključaka koji se tiču aktualne političke situacije u Bosni i Hercegovine i izmjena izbornog zakonodavstva. Predsjednik HSS-a i član predsjedništva HNS-a Mario Karamatić rekao je kako prva tri zaključka govore o tome da smo mi spremni sjesti, razgovarati i dogovoriti se o zajedničkoj državi u kojoj će svi biti jednakopravni.

"Sljedeća četiri zaključka po meni vrlo jasno šta ćemo uraditi ukoliko do dogovora ne dođe. U sedmom zaključku je pojašnjeno da ukoliko do toga ne dođe hrvatske stranke će iskoristiti sva zakonska i pravna sredstva koja će dovesti do novog ustroja BiH u teritorijalnom i svakom drugom smislu na načelima fedralizacije", istakao je on.

Karamatić ističe kako bi proces federalizacije bio unija republika. Napominje kako niko ne govori o trećem entitetu, već o administrativno teritorijalnom preustroju.

"Aposlutno je nebitno kako ćemo to zvati. Svi koji žive u ovoj zemlji trebaju biti jednakopravni, tvrdi predsjednik HSS-a. Do preuostroja napominje došlo bi ukoliko se ne ispune navede i zahtjevi", zaključio je Karamatić,  prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...